Seiko

Seiko is een wereldwijd bekend horlogemerk dat al meer dan een eeuw actief is in de horlogemarkt. Het bedrijf is opgericht in 1881 in Tokio, Japan, door Kintaro Hattori en begon als een klein juweliersbedrijf. Vandaag de dag is Seiko uitgegroeid tot een bekend merk dat bekend staat om zijn innovatieve technologie en hoge kwaliteit.

seiko

Geschiedenis van Seiko

Het begon allemaal in 1881, toen Kintaro Hattori zijn eigen horlogebedrijf oprichtte in Tokio, Japan. Het bedrijf, dat in eerste instantie bekend stond als K. Hattori, produceerde horloges onder de merknaam Seikosha, wat ‘Huis van Precisie’ betekent. In de jaren die volgden, werd het bedrijf steeds succesvoller en in 1924 werd de merknaam Seiko officieel geregistreerd. Seiko groeide snel uit tot een van de grootste horlogemerken ter wereld en staat vandaag de dag bekend om zijn innovatieve technologie en hoge kwaliteit.

Innovaties van Seiko

Seiko heeft door de jaren heen veel innovaties op zijn naam staan en is een van de meest vooruitstrevende horlogemerken ter wereld. Het bedrijf was een van de eerste die quartz-horloges produceerde en introduceerde het eerste elektronische horloge ter wereld, de Seiko Quartz Astron, in 1969. In 1986 bracht Seiko het eerste polshorloge met tv-functionaliteit op de markt en in 2004 introduceerde het bedrijf het eerste horloge met elektronische inkt, de Seiko Spectrum.

Collecties van Seiko

Seiko heeft een breed scala aan horlogecollecties voor zowel mannen als vrouwen. Enkele bekende collecties zijn de Seiko Presage, de Seiko Prospex, de Seiko Premier en de Seiko Astron. De Seiko Presage-collectie is gericht op klassieke en elegante horloges, terwijl de Seiko Prospex-collectie gericht is op avontuurlijke horloges met hoge functionaliteit. De Seiko Premier-collectie is gericht op stijlvolle en luxe horloges en de Seiko Astron-collectie staat bekend om zijn innovatieve technologieën en functionaliteit.

Seiko als sponsor en partner

Seiko is niet alleen een bekend horlogemerk, maar ook een sponsor en partner van vele sportevenementen en -teams. Zo is Seiko sinds 1988 de officiële tijdwaarnemer van de Olympische Spelen en heeft het bedrijf de tijdwaarneming verzorgd voor talloze andere sportevenementen. Seiko is ook een partner van vele sportteams en -competities, waaronder het Japanse nationale voetbalteam en de Australian Open.

Enkele populaire horlogemodellen van Seiko en hun eigenschappen

Model Eigenschappen
Seiko 5 Sports Automatisch uurwerk, waterbestendigheid tot 100 meter, dag-datumweergave, draaibare lunette, lichtgevende wijzers en uurmarkeringen.
Prospex Turtle Automatisch uurwerk, waterbestendigheid tot 200 meter, dag-datumweergave, draaibare lunette, lichtgevende wijzers en uurmarkeringen, saffierglas en krasbestendige coating.
Presage Cocktail Time Automatisch uurwerk, saffierglas, dag-datumweergave, lichtgevende wijzers en uurmarkeringen, unieke wijzerplaat geïnspireerd op cocktails, krasbestendige coating.
Astron GPS Solar Quartz uurwerk, GPS-tijdsynchronisatie, zonne-energie aangedreven, waterbestendigheid tot 100 meter, datumweergave, wereldtijdweergave, daglichtbesparingsfunctie.
Grand Seiko Snowflake Automatisch uurwerk, saffierglas, dag-datumweergave, unieke wijzerplaat geïnspireerd op sneeuwkristallen, lichtgevende wijzers en uurmarkeringen, krasbestendige coating, gangreserve van 72 uur.
Goud
Troy ounce Gram
€2163.79 €69.57
-0.025%-€0.0172
Zilver
Troy ounce Gram
€29.55 €0.95
-0.139%-€0.0013
Platina
Troy ounce Gram
€961.16 €30.90
-0.119%-€0.0367
Palladium
Troy ounce Gram
€882.04 €28.36
-0.519%-€0.1473
Bel ons