Datum:
Tijd:

ACTUELE GOUDPRIJS VANDAAGOUDGOUD ( prijs per gram ) | GOUDBAREN ( prijs per stuk ) | GOUDEN MUNTEN ( prijs per stuk )

ACTUELE ZILVERPRIJS VANDAAGZILVER ( prijs per gram ) | ZILVERBAREN ( prijs per stuk ) | ZILVEREN MUNTEN ( prijs per stuk )

ACTUELE PLATINAPRIJS VANDAAGPLATINA ( prijs per gram ) | PLATINA BAREN ( prijs per stuk ) | PLATINA MUNTEN ( prijs per stuk )

ACTUELE PALLADIUMPRIJS VANDAAGPALLADIUM ( prijs per gram ) |PALLADIUM BAREN ( prijs per stuk ) | PALLADIUM MUNTEN ( prijs per stuk )

Actuele inkoopprijzen edelmetalenGOUD - ZILVER - PLATINA - PALLADIUM

Actuele inkoopprijs edelmetalen

Wanneer banken (bijna) geen spaarrente meer geven of zelfs negatieve rente, zullen veel mensen hun geld gaan investeren in zaken die wel rendabel zijn. Denk aan onroerend goed, maar ook goud en de andere edelmetalen zijn in 2020 erg interessante beleggingen. Ook sloopgoud (beschadigd, maar om te smelten) is goud waard. De inkoopprijzen van de edelmetalen worden op internationale handelsmarkten bepaald. Het bedrag dat u uiteindelijk voor uw goud, zilver, platina of palladium ontvangt, kan daarentegen erg verschillen. Wees geen dief van uw eigen portemonnee.

Actuele inkoopprijs edelmetalen

Edelmetalen zijn waardevast omdat de prijs de inflatie volgt. Daarnaast houden ze hun waarde vanwege het feit dat ze vrijwel nooit oxideren, dus ze blijven intact. En waar men bij het investeren in een pand rekening moet houden met onderhoud en afschrijvingen, is hier bij edelmetalen geen sprake van. Het kan daarom nooit kwaad om de waarde te laten bepalen van sieraden, exclusieve horloges, munten, curiosa en baren.
De prijzen van edelmetalen veranderen namelijk continu. De koersen op de internationale handelsmarkten zijn sterk afhankelijk van vraag en aanbod. Vooral economische factoren hebben hier invloed op. Denk aan handelsoorlogen, een explosieve vraag vanuit bijvoorbeeld de industrie en eventuele schaarste die ontstaat. De inkoopprijs wordt gevormd door de spotprijs (de prijs waartegen het edelmetaal direct geleverd kan worden), de prijzen op de termijnmarkt en een opslagpercentage. Ook aspecten als kwaliteit kunnen van belang zijn. En natuurlijk de prijs die de goudinkoper of het goudwisselkantoor u voor uw sieraad, exclusieve horloge, baar of munt wil geven. Met onze calculators kunt u direct al een berekening maken van de waarde van uw goud, zilver, platina of palladium.

Haal het maximale uit de inkoopprijs

Om het maximale bedrag te krijgen voor uw edelmetalen is de taxatie van belang. Een erkend taxateur is in staat de juiste waarde te bepalen aan de hand van kwaliteit, inkoopprijs en de koersontwikkelingen. Wanneer u bij meerdere goudinkopers en goudwisselkantoren een prijs voor uw kostbare sieraad, munt of baar vraagt, zal u zien dat deze bedragen erg kunnen verschillen.
Vaak wordt een percentage van de prijs ingehouden vanwege de kosten die de ondernemer maakt, zoals de huur van zijn winkel, het abonnement van zijn cappuccinomachine en de maatkleding van zijn personeel. XGOUD draait dit om. Door als onderneming deze overbodige kosten niet te maken, kunnen wij het bedrag dat we besparen gebruiken om u meer geld voor uw edelmetalen te geven. We zullen u in ons kantoor niet ontvangen met een bakje koffie en een koekje. Wat we wel doen is u de hoogste prijs van Nederland bieden.
XGOUD is een centraal inkoopbedrijf voor inkopers van goud, zilver, palladium en platina. Hierdoor kunnen de edelmetalen in grote hoeveelheden worden verwerkt. Op deze manier zijn de smeltkosten per kilo lager. Ook deze besparing gebruiken wij om onze klanten de hoogste inkoopprijzen te kunnen betalen voor hun sieraden. Gegarandeerd.

Advies, taxatie en verkoop

Voor advies, taxatie en verkoop kunt u terecht bij ons kantoor aan de Piusplein 56 in het centrum van Tilburg. Ons kantoor is eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer en er is parkeergelegenheid voor de deur. Uiteraard gaan we 100 procent discreet te werk. Als u niet met u waardevolle spullen over straat wilt gaan is dat geen probleem. Neem contact met ons op en we maken voor u een afspraak op locatie met een van onze XGOUD experts.

< terug

Inkoopprijzen

XGOUD | Inkoop Edelmetalen – Edelstenen – Horloges
4.9 van 5 op basis van 1348 beoordelingen

Wanneer komt het u het beste uit? Plan zelf uw afspraak in voor een persoonlijk gesprek met uw XGOUD - expert.

Goud
Troy ounce Gram
€1819.85 €58.51
+0.005%+€0.0028
Zilver
Troy ounce Gram
€21.50 €0.69
-0.007%-€0.0001
Platina
Troy ounce Gram
€891.92 €28.68
-0.097%-€0.0278
Palladium
Troy ounce Gram
€1307.37 €42.03
-0.019%-€0.0080
AFSPRAAK PLANNEN