Actuele inkoopprijzen edelmetalen

Edelmetalen blijven stijgen: inkoopprijzen op hoogste punt in jaren

De inkoopprijzen van edelmetalen zijn in de afgelopen jaren gestegen tot recordhoogten. Dit is het gevolg van een aantal factoren, waaronder de toenemende inflatie, de wereldwijde economische crisis als gevolg van de corona-pandemie, de spanningen tussen Oekraïne en Rusland, en de veranderende rol van China op het wereldtoneel. In dit artikel zullen we deze factoren nader onderzoeken en de invloed ervan op de inkoopprijzen van edelmetalen bespreken.

Edelmetaalprijzen blijven stijgen, inkoopprijzen nemen toe

Een andere factor die de inkoopprijzen van edelmetalen heeft beïnvloed, is de toenemende spanning tussen Oekraïne en Rusland. De afgelopen jaren zijn de spanningen tussen deze twee landen opgelopen, met als gevolg dat de prijzen van edelmetalen zijn gestegen.

Rusland is een van de grootste producenten van goud ter wereld en heeft in de afgelopen jaren zijn goudvoorraad sterk uitgebreid. Oekraïne heeft daarentegen weinig goud en is afhankelijk van de import van dit edelmetaal. De spanningen tussen beide landen hebben de inkoopprijzen van goud en andere edelmetalen opgedreven, omdat beleggers zich zorgen maken over mogelijke verstoringen van de mondiale goudmarkt.

Inkoopprijzen van goud en zilver stijgen als gevolg van corona-pandemie

Een derde factor die de inkoopprijzen van edelmetalen heeft beïnvloed, is de wereldwijde economische crisis als gevolg van de corona-pandemie. De pandemie heeft geleid tot economische ontwrichting en onzekerheid, wat heeft geleid tot een toename van de vraag naar edelmetalen als veilige havens.

Bovendien hebben de lockdownmaatregelen en andere beperkingen die zijn opgelegd om de verspreiding van het virus te beperken, de wereldwijde economie vertraagd. Dit heeft geleid tot een afname van de vraag naar goederen en diensten, wat weer heeft geleid tot

Inkoopprijzen van edelmetalen pieken als gevolg van wereldwijde marktonrust

Een vierde factor die de inkoopprijzen van edelmetalen beïnvloedt, is de veranderende rol van China op het wereldtoneel. China is de grootste producent en consument van veel grondstoffen, waaronder goud. De groeiende economische macht van China heeft geleid tot een toename van de vraag naar edelmetalen, wat weer heeft geleid tot hogere inkoopprijzen.

Bovendien heeft China de afgelopen jaren zijn goudreserves aanzienlijk uitgebreid. Dit heeft bijgedragen aan een stijging van de inkoopprijzen van goud en andere edelmetalen, omdat beleggers zich zorgen maken over mogelijke verstoringen van de mondiale goudmarkt.

Inkoopprijzen

XGOUD | Inkoop Edelmetalen – Edelstenen – Horloges
4.9 van 5 op basis van 1348 beoordelingen

Actuele goudprijs vandaag

Datum:
Tijd:

Actuele zilverprijs vandaag

Datum:
Tijd:

Actuele platinaprijs vandaag

Datum:
Tijd:

Actuele palladiumprijs vandaag

Datum:
Tijd:

Wanneer komt het u het beste uit? Plan zelf uw afspraak in voor een persoonlijk gesprek met uw XGOUD - expert.

Goud
Troy ounce Gram
€2164.32 €69.58
+0.025%+€0.0172
Zilver
Troy ounce Gram
€29.60 €0.95
+0.157%+€0.0015
Platina
Troy ounce Gram
€962.44 €30.94
+0.133%+€0.0412
Palladium
Troy ounce Gram
€886.49 €28.50
+0.502%+€0.1430
Bel ons