Ontvang de beste prijs voor diamanten bij XGOUDXGOUD | HET 4C-PRINCIPE ( plus één - de vijfde c )

Als u op zoek bent om uw diamanten te verkopen, overweeg dan om naar XGOUD te gaan. Dit gerenommeerde bedrijf biedt eerlijke en concurrerende prijzen voor diamanten van alle soorten en maten. Of u nu een solitaire diamanten ring heeft of een paar diamanten oorbellen, XGOUD zal uw diamanten grondig onderzoeken en u een bod doen op basis van hun waarde en kwaliteit.

XGOUD: uw betrouwbare partner voor diamantverkoop

Diamanten kunnen heel veel geld opleveren. XGOUD koopt al jaren als gecertificeerd diamantexpert diamanten in, taxeert diamanten en geeft klanten advies over diamanten. Wij werken met de actuele prijzen en betalen onze klanten direct contant uit of via een storting op de bank. Onze experts taxeren gratis uw diamanten. Benieuwd naar de waarde? Bezoek gerust in ons kantoor in Tilburg voor een gratis taxatie. U kunt onze diamantcalculator gebruiken om alvast een indruk te krijgen van de waarde.

Diamanten worden op meerdere plekken ter wereld gevonden, waaronder in Canada, Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, India, Australië en Rusland. De Chinezen gebruikten al eeuwen voor de geboorte van Christus diamanten om edelstenen mee te polijsten. Het waren de Indiërs die als eerste diamanten gebruikten als sieraad. Daarna werd de diamant door de Grieken naar Europa gebracht. Tegenwoordig is diamantinkoop big business. Diamanten leveren vaak meer op dan de verkopers aanvankelijk dachten.

Snel en eenvoudig diamanten verkopen bij XGOUD

Over de exacte waarde die diamanten vertegenwoordigen, kan nog wel eens discussie ontstaan. Diamanten zijn er in meerdere kleuren, van compleet helderwit en 100 procent transparant tot geel en zelfs zwart. Ook zijn er vele slijpvormen die de mate van de fonkel en de schittering bepalen, waaronder briljant, emerald, asscher, trilliant, cushion, hart, ovaal en marquise. Zo zijn er meerdere aspecten die van belang zijn. Een eerlijke taxatie krijgt u bij taxateurs die de juiste kennis en ervaring hebben. Om de diamantenprijs te kunnen vaststellen, bekijken onze experts de 4 c’s van een diamant: carat, clarity, colour en cut.

 • Carat (karaat)
  Dit is het gewicht van de edelsteen of het edelmetaal. 1 karaat is 0,2 gram. Karaat wordt altijd in twee decimalen vermeld.
 • Clarity (klaarheid of helderheid)
  Dit is de zuiverheid van de diamant. Scheuren of krassen, resten koolstof die niet geheel uitgekristalliseerd zijn of stikstof dat is ingesloten kunnen die helderheid doen vertroebelen.
 • Colour (kleur)
  Diamanten zijn van origine kleurloos. Hoe minder kleur je ziet hoe zuiverder, en daarmee waardevoller, de diamant is.
 • Cut (kap- of slijpstijl)
  Dit is de vorm waarin de steen geslepen is. Dit hangt af van de slijpvorm en de kwaliteit van het slijpen.
 • Confidence (de vijfde c)
  Een betrouwbaar diamantexpert en -inkoper is gecertificeerd en heeft professionele taxateurs in huis. Ook kunt u verwachten dat uw taxatie en/of verkoop discreet zal worden behandeld.

Verkoop uw diamanten vandaag nog bij XGOUD

XGOUD mag zich sinds 2005 erkend diamantexpert noemen. XGOUD onderschrijft de beroepscode voor taxateurs en inkopers van edelmetalen en juwelen. Wij zijn lid van de Federatie Goud en Zilver. Onze taxateurs zijn allen uitvoerig getraind in het beoordelen van de kwaliteit en waarde van uw diamant. Door op onze overheadkosten laag te houden, kunnen we u de beste prijs bieden voor uw diamanten.
Het is belangrijk dat u originele documenten meeneemt, evenals uw identiteitsbewijs. Wanneer u tevreden bent over de geboden prijs, betalen wij u het bedrag in contanten of maken het rechtstreeks over naar uw bankrekening. Wenst u liever niet over straat te gaan met uw edelstenen of diamanten? Dat is geen probleem. Neem contact met ons op en wij ontmoeten u graag ergens op locatie.

diamanten verkopen

XGOUD | Inkoop Edelmetalen – Edelstenen – Horloges
4.9 van 5 op basis van 1348 beoordelingen

Diamanten taxatie formulier


  Edelstenen welke wij nog kopen

  Robijnen verkopen

  De zeldzaamheid van robijnen maakt ze een geliefde steen. XGOUD accepteert alle soorten robijnen, van prinses, tot ovaal maar ook hart vormingen robijnen.

  robijnen verkopen

  Saffieren verkopen

  Saffieren zijn het symbool voor rijkdom maar voorkomt tevens tweespalt en smart. Volgens veel mensen geven saffieren ook kracht, eer en onsterfelijkheid.

  Smaragden verkopen

  Net als robijnen zijn smaragden zeer zeldzaam. Dankzij een aanpassing in de definitie van smaragd vallen er meer edelstenen tegenwoordig onder deze noemer.

  smaragden verkopen

  Wanneer komt het u het beste uit? Plan zelf uw afspraak in voor een persoonlijk gesprek met uw XGOUD - expert.

  Goud
  Troy ounce Gram
  €2157.13 €69.35
  -0.081%-€0.0562
  Zilver
  Troy ounce Gram
  €27.01 €0.87
  -0.900%-€0.0078
  Platina
  Troy ounce Gram
  €901.27 €28.98
  +0.385%+€0.1116
  Palladium
  Troy ounce Gram
  €817.00 €26.27
  +0.097%+€0.0255
  Bel ons