VEELGESTELDE VRAGENU VRAAGT, WIJ ANTWOORDEN | XGOUD

Kostbaarheden als sieraden, edelmetalen en edelstenen hebben vaak veel (emotionele) waarde. XGOUD adviseert en begeleidt al jarenlang klanten die vragen hebben over de waarde van hun kostbaarheden en de verkoop ervan. Ook kunt u bij ons terecht voor taxatierapporten.

We hebben een FAQ samengesteld, onder andere gebaseerd op vragen uit onze klantenkring. 

< terug

XGOUD | Inkoop & Verkoop

4.9 van 5 op basis van 1348 beoordelingen

FAQVeelgestelde vragen | XGOUD

We zien bij XGOUD veel klanten die thuis kapotte sieraden hebben liggen (sloopgoud) of oude sieraden waar ze niet veel waarde meer aan hechten. Ze zijn benieuwd naar de waarde en willen een eerlijke prijs voor de waarde van hun gouden sieraden. U kunt bij ons in feite terecht met alles wat goud betreft: gouden sieraden, goudbaren, gouden tanden, oud goud, gouden munten en antieke gouden voorwerpen.

Bij het inkopen van zilver maakt XGOUD geen onderscheid in kwaliteit. Ongeacht of het om zilver gaat van het eerste, tweede of derde gehalte, losse delen van een zilveren bestekset of kapotte zilveren sieraden. U bent bij ons welkom met al uw zilver, zoals zilveren sieraden, zilveren baren, zilveren bestek en zilveren munten.

Wanneer men platina bezit, gaat het meestal om platina sieraden, platina baren of platina munten. XGOUD koopt al jaren platina munten in als Krugerranden, American Eagle, Maple Leaf, Britannia, Chinese Panda en Wiener Philharmoniker. Ook vragen klanten ons vaak advies over de huidige waarde van hun platina horloge en willen graag een mooi bod.

Dit edelmetaal zie je vaak terug in de vorm van palladium sieraden, palladium baren,  palladium munten en exclusieve horloges. Veel klanten laten zich graag adviseren over de huidige waarde en het bedrag dat ze krijgen bij verkoop.

De prijs voor edelmetalen is afhankelijk van de huidige koersen. XGOUD hanteert altijd de actuele prijskoers. Bij goud zijn voornamelijk het gewicht en het karaatgehalte belangrijk. Bij zilver is de zuiverheid van belang. Dat geldt ook voor palladium en platina. U kunt alvast de calculators voor goud, zilver, palladium of platina raadplegen om een idee te krijgen van de actuele prijs. Hiervoor gebruiken wij actuele koersen van LBMA en Kitco.
Bij edelstenen als diamanten, robijnen, saffieren en smaragden zijn de 4 c’s (cut, clarity, colour en carat) onmisbaar bij het bepalen van de waarde. Met de diamantcalculator kunt u alvast een indicatie te krijgen van de actuele diamantprijs.

Karaat staat voor de hoeveelheid puur edelmetaal dat in een voorwerp is verwerkt. Zo staat 24 karaat voor 99,9 procent zuiver goud (aangeduid met 999) en bijvoorbeeld 14 karaat goud uit 58,5 (aangeduid met 585) procent aan puur goud in een legering met andere metalen. Ook bij edelstenen wordt de term karaat gehanteerd. In dit geval wordt het gewicht gebruikt als leidende factor. Karaat wordt hier onderverdeeld in 100 punten. De punten worden uitgedrukt in twee decimalen, dus 10 punten zijn in dit geval 0,18 karaat.

Wanneer u uw sieraad, edelsteen of edelmetaal wilt laten taxeren, rekenen wij geen kosten. Ook ons advies is uiteraard kosteloos. Voor het opstellen van taxatierapporten (voor bijvoorbeeld verzekeringen) rekenen we wel een bepaalde bijdrage.

Dat hangt af van het soort edelmetaal of edelsteen. Het taxeren van gekleurde edelstenen neemt meer tijd in beslag dan de taxatie van een gouden baar.

Een legitimatie is niet nodig als u uw edelmetaal, edelsteen of sieraad wilt laten taxeren. Bij verkoop ervan is wel een legitimatie verplicht en moet men minimaal 18 jaar oud zijn.

Nee. We taxeren kosteloos uw sieraad, edelsteen of edelmetaal. Daarna doen we, indien gewenst, een bod. U ontvangt een vrijblijvende offerte waarop de waarde van uw eigendom nauwkeurig is vermeld. Uiteraard kunt u dit bod vergelijken met de prijs die andere inkopers u willen betalen.

Omdat we een centraal inkoopbedrijf zijn voor andere inkopers, besparen we op de smeltkosten van edelmetalen. Daarnaast hebben we ons kantoor representatief ingericht, echter zonder onnodige investeringen te doen in dure inboedel, maatpakken en een luxekoffiemachine. Dit bedrag investeren we liever in onze klanten. Bij ons krijgt u gegarandeerd de hoogste prijs.

Wij betalen u contant uit of direct via de bank.

Zowel particulieren als bedrijven kunnen bij XGOUD terecht. Ook stelt XGOUD taxatierapporten samen in opdracht van verzekeringsmaatschappijen.

We taxeren uw voorwerp in uw aanwezigheid. Ook bent u in ons taxatiegedeelte niet zichtbaar voor andere klanten. Bij ons staat respect voor de klant en zijn voorwerp centraal.

Ons kantoor in Tilburg is gevestigd aan de Besterdring 165 in Tilburg. Deze locatie ligt in de binnenstad van Nijmegen, op loopafstand van de bushalte en het station. Ook met de auto is XGOUD goed bereikbaar. Er is voldoende parkeergelegenheid. Ben u slecht ter been of durft u niet met uw kostbaarheden over straat? Neem dan gerust contact op, dan bekijken we de mogelijkheden om op een andere locatie af te spreken. 

Het maken van een afspraak is in principe niet nodig. Wanneer u gekleurde sieraden wilt laten taxeren, adviseren we om dit van tevoren aan te geven in verband met de tijd die daarvoor benodigd is.

Ons kantoor Besterdring 165 in Tilburg is van dinsdag tot en met vrijdag van 10 tot 17 uur geopend. Op zaterdag kunt u van 10 tot 14 uur bij ons terecht. Ook op koopzondagen bent u van harte welkom.

XGOUD is een familiebedrijf (inmiddels de derde generatie) dat gespecialiseerd is in de inkoop van goud. Wij zijn lid van de Federatie Goud en Zilver. XGOUD onderschrijft de beroepscode voor taxateurs en inkopers van edelmetalen en juwelen. Na verloop van tijd hebben we onze expertise uitgebreid rondom het inkopen van zilver, platina, palladium, diamanten, robijnen, saffieren, smaragden en exclusieve horloges. Onze medewerkers bezitten de juiste ervaring en papieren om u van een gedegen advies te voorzien, eerlijke taxaties uit te voeren en u een goed bod voor te leggen voor uw kostbaarheden.

Hebt u geen antwoord kunnen vinden op uw vraag? Dan kunt u ons een e-mail sturen, de vraag stellen via het feedbackformulier, bellen of contact opnemen via WhatsApp. Als u in de buurt bent, kunt u tijdens openingstijden ons kantoor in Tilburg bezoeken.

Wanneer komt het u het beste uit? Plan zelf uw afspraak in voor een persoonlijk gesprek met uw XGOUD - expert.

Goud
Troy ounce Gram
€1819.85 €58.51
+0.005%+€0.0028
Zilver
Troy ounce Gram
€21.50 €0.69
-0.007%-€0.0001
Platina
Troy ounce Gram
€891.92 €28.68
-0.097%-€0.0278
Palladium
Troy ounce Gram
€1307.37 €42.03
-0.019%-€0.0080
AFSPRAAK PLANNEN