Cartier

Cartier is een luxemerk dat wereldwijd bekend staat om zijn elegante sieraden, horloges en accessoires. Het bedrijf werd opgericht in 1847 in Parijs, Frankrijk en heeft sindsdien een indrukwekkende geschiedenis en reputatie opgebouwd. In deze tekst zullen we dieper ingaan op de geschiedenis, collecties, iconische ontwerpen en beroemde dragers van Cartier-sieraden.

cartier

Geschiedenis van Cartier

Cartier werd in 1847 opgericht door Louis-Francois Cartier in Parijs, Frankrijk. Het bedrijf begon als een kleine juwelierszaak en groeide al snel uit tot een van de meest prestigieuze luxemerken ter wereld. In de jaren ’20 van de vorige eeuw introduceerde Cartier enkele van zijn meest iconische ontwerpen, waaronder de Tank en de Trinity-sieraden. Cartier breidde ook uit naar andere luxeproducten, zoals horloges en accessoires.

Collecties van Cartier

Cartier heeft een breed scala aan sieraden- en horlogecollecties, waaronder de Love, Trinity, Panthère en Juste un Clou. De Love-collectie staat bekend om zijn armbanden en ringen met schroefjes en moeren, die symbool staan voor eeuwige liefde. De Trinity-collectie bestaat uit drie ringen die samen één geheel vormen en symbool staan voor vriendschap, trouw en liefde. De Panthère-collectie is geïnspireerd op de elegante en krachtige panter en omvat armbanden, horloges en ringen. De Juste un Clou-collectie bestaat uit armbanden en ringen die zijn geïnspireerd op spijkers en een moderne en edgy uitstraling hebben.

Iconische ontwerpen van Cartier

Cartier heeft enkele van de meest iconische sieradenontwerpen ter wereld op zijn naam staan. De Tank is een horloge dat in 1917 werd ontworpen en nog steeds een van de meest herkenbare horloges ter wereld is. De Trinity-ring, die in 1924 werd geïntroduceerd, is ook een iconisch ontwerp en staat symbool voor vriendschap, trouw en liefde. De Panthère, een symbool van kracht en elegantie, is ook een van de meest iconische ontwerpen van Cartier.

Beroemde dragers van Cartier-sieraden

Cartier-sieraden zijn gedragen door enkele van de meest invloedrijke en beroemde mensen ter wereld. Zo was de Love-bracelet van Cartier een favoriet onder celebrities als Elizabeth Taylor en Sophia Loren. Princess Diana was een grote fan van de Tank-horloges van Cartier en de actrice Grace Kelly droeg graag de Trinity-ring van het merk. Andere beroemde dragers van Cartier-sieraden zijn onder meer Jacqueline Kennedy Onassis, Angelina Jolie en Kate Middleton.

Enkele populaire sieradenmodellen van Cartier en hun materiaal:

Model Materiaal
Love Bracelet 18k geelgoud, 18k witgoud, 18k rosegoud, platinum, geelgoud met diamanten, witgoud met diamanten, rosegoud met diamanten.
Juste Un Clou Bracelet 18k geelgoud, 18k witgoud, 18k rosegoud.
Trinity Ring 18k geelgoud, 18k witgoud, 18k rosegoud.
Panthère de Cartier Bracelet 18k geelgoud, 18k witgoud, 18k rosegoud, witgoud met diamanten, geelgoud met diamanten, rosegoud met diamanten.
Santos de Cartier Bracelet 18k geelgoud, 18k witgoud, 18k rosegoud.
Goud
Troy ounce Gram
€2201.68 €70.79
-0.521%-€0.3688
Zilver
Troy ounce Gram
€25.83 €0.83
-0.766%-€0.0064
Platina
Troy ounce Gram
€866.73 €27.87
-0.381%-€0.1061
Palladium
Troy ounce Gram
€947.53 €30.46
-0.327%-€0.0997
Bel ons