Goudbaren

Goudbaren zijn een populaire vorm van investering voor mensen die op zoek zijn naar stabiliteit en waardebehoud. Goudbaren worden beschouwd als een veilige haven in tijden van economische onzekerheid en inflatie. In deze tekst zullen we de verschillende aspecten van goudbaren behandelen.

goudbaren

Verschillende soorten goudbaren

Er zijn verschillende soorten goudbaren op de markt, variërend in grootte en gewicht. De meest voorkomende maten zijn 1 oz, 10 oz en 1 kg. Goudbaren worden ook geproduceerd door verschillende fabrikanten over de hele wereld, waaronder de bekende Zwitserse fabrikanten PAMP en Credit Suisse.

De waarde van goudbaren

De waarde van goudbaren wordt bepaald door de actuele goudprijs en het gewicht van de bar. De meeste goudbaren hebben een zuiverheid van 99,9% of hoger en zijn vrijgesteld van btw. Goudbaren zijn een relatief goedkope manier om goud te kopen, omdat er geen ontwerpkosten of verzamelwaarde aan verbonden zijn.

Het kopen van goudbaren

Als u goudbaren wilt kopen, zijn er verschillende manieren om dat te doen. U kunt goudbaren kopen bij een edelmetaalhandelaar of online bij een gespecialiseerde webwinkel. Het is belangrijk om een gerenommeerde verkoper te kiezen en om te controleren of de goudbaren die u koopt gecertificeerd zijn door erkende organisaties zoals de London Bullion Market Association (LBMA).

Het opslaan en beheren van goudbaren

Als u goudbaren koopt, is het belangrijk om ze goed op te slaan en te beheren. Goudbaren moeten worden opgeslagen in een veilige omgeving, zoals een kluis bij een bank of een kluis thuis. Het is belangrijk om ze te beschermen tegen diefstal, beschadiging en oxidatie. Als u van plan bent om goudbaren op lange termijn te houden, kan het ook verstandig zijn om ze te verzekeren tegen verlies of diefstal.

Eigenschappen van goudbaren

Eigenschap Waarde / Beschrijving
Benaming Goudbaar
Materiaal Goud (verschillende goudgehaltes mogelijk, bv. 99,99%)
Gewicht Kan variëren (vaak tussen 1 gram en 1 kilogram)
Afmetingen Kan variëren (afhankelijk van het gewicht en de fabrikant)
Ontwerper N.v.t.
Waarde De waarde van goudbaren wordt voornamelijk bepaald door het gewicht en de marktprijzen van goud
Bijzonderheden Goudbaren worden over het algemeen gebruikt als beleggingsproduct en worden verkocht in verschillende gewichten en afmetingen. Het ontwerp van een goudbaar is meestal eenvoudig en gestandaardiseerd om de zuiverheid van het goud en de authenticiteit van de baar te waarborgen.
Goud
Troy ounce Gram
€2164.96 €69.61
+0.029%+€0.0203
Zilver
Troy ounce Gram
€29.65 €0.95
+0.180%+€0.0017
Platina
Troy ounce Gram
€961.20 €30.90
-0.129%-€0.0399
Palladium
Troy ounce Gram
€886.65 €28.51
+0.018%+€0.0051
Bel ons