Umicore

Umicore is een internationaal opererend bedrijf dat zich richt op materiaaltechnologieën en recyclage. Het bedrijf heeft ook een belangrijke aanwezigheid in de goudmarkt, waar het actief is als producent van goudproducten.

umicore

Productie van goud

Umicore is actief in de productie van goud op verschillende locaties over de hele wereld. Het bedrijf bezit mijnen in landen zoals Canada, Mexico, Peru en de Verenigde Staten. In deze mijnen wordt goud gewonnen en vervolgens verwerkt tot hoogwaardige goudproducten zoals staven, munten en juwelen.

Recycling van goud

Naast de productie van goud is Umicore ook betrokken bij de recycling van goud. Het bedrijf beschikt over geavanceerde recyclingtechnologieën waarmee het goud kan terughalen uit gebruikte producten zoals mobiele telefoons, laptops en andere elektronische apparaten. Dit draagt bij aan een duurzame en verantwoorde aanvoer van goud en vermindert de behoefte aan nieuwe mijnbouwactiviteiten.

Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen

Umicore is een toegewijde speler op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het bedrijf is gericht op het minimaliseren van de milieu-impact van zijn activiteiten en het creëren van sociale en economische voordelen voor de gemeenschappen waarin het actief is. Umicore heeft zich ook gecommitteerd aan het naleven van internationale normen en richtlijnen op het gebied van milieu, gezondheid en veiligheid.

Beleggen in Umicore als goudproducent

Beleggen in Umicore als goudproducent kan een interessante optie zijn voor beleggers die willen profiteren van de groeiende vraag naar goud en tegelijkertijd willen investeren in een bedrijf dat zich richt op duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het bedrijf heeft een sterke positie in de goudmarkt en heeft bewezen in staat te zijn om winstgevend te zijn in deze sector. Het is echter belangrijk om te onthouden dat beleggen in goud en goudproducenten inherent risicovol kan zijn vanwege de volatiliteit van de goudmarkt. Beleggers moeten hun persoonlijke beleggingsdoelen en -strategieën zorgvuldig overwegen voordat ze investeren in Umicore of andere goudproducenten.

De belangrijkste edelmetaalproducten van Umicore

Product Beschrijving
Goud- en zilverbaren Umicore produceert goud- en zilverbaren van verschillende gewichten en afmetingen voor beleggingsdoeleinden.
Juwelenindustrie Umicore levert edelmetalen zoals platina, goud en zilver aan de juwelenindustrie voor de productie van sieraden.
Industriële metalen Umicore produceert industriële metalen zoals platina en palladium die worden gebruikt in verschillende toepassingen, waaronder katalysatoren en halfgeleiders.
Recycling Umicore is een belangrijke speler in de recycling van edelmetalen uit afgedankte elektronica en katalysatoren.
Goud
Troy ounce Gram
€2157.13 €69.35
-0.081%-€0.0562
Zilver
Troy ounce Gram
€27.01 €0.87
-0.900%-€0.0078
Platina
Troy ounce Gram
€901.27 €28.98
+0.385%+€0.1116
Palladium
Troy ounce Gram
€817.00 €26.27
+0.097%+€0.0255
Bel ons