Actuele edemetaal koersen

Goudprijzen bij XGOUD bereiken recordhoogte in 2023

In de afgelopen jaren hebben de edelmetaal koersen bij xgoud de aandacht getrokken van investeerders en beleggers over de hele wereld. Dit komt vooral door de toenemende onzekerheid in de wereldeconomie en de geopolitieke risico’s die de vraag naar edelmetalen hebben vergroot.

Zilveren koersen stijgen dankzij groeiende vraag vanuit elektronica-industrie

Een van de meest populaire edelmetalen is goud. In de afgelopen jaren heeft goud een recordhoogte bereikt bij XGOUD, voornamelijk als gevolg van de onzekerheid in de wereldeconomie. Veel beleggers zien goud als een veilige haven in tijden van economische onzekerheid en als bescherming tegen inflatie en valutarisico’s.

Een andere populaire edelmetaal is zilver. Zilver wordt vaak gezien als een goedkopere optie dan goud en wordt gebruikt in veel industriële toepassingen. De vraag naar zilver is de afgelopen jaren ook gestegen, mede dankzij de toegenomen belangstelling vanuit de elektronica-industrie en de groeiende populariteit van zilveren sieraden.

Platina en palladium populairder in auto-industrie, stijgende vraag bij XGOUD

Naast goud en zilver zijn er nog andere edelmetalen die in trek zijn bij beleggers, waaronder platina en palladium. Beide metalen worden voornamelijk gebruikt in de auto-industrie vanwege hun unieke eigenschappen, zoals weerstand tegen corrosie en hoge hittebestendigheid. De vraag naar platina en palladium is de afgelopen jaren gestegen als gevolg van de groeiende vraag naar auto’s in opkomende economieën zoals China en India.

Lage rente verhoogt aantrekkelijkheid van edelmetalen bij XGOUD

Een andere belangrijke factor die de edelmetaal koersen beïnvloedt, is de rentepolitiek van de centrale banken. Een lage rente maakt het minder aantrekkelijk om in traditionele investeringen zoals aandelen en obligaties te investeren, wat de vraag naar edelmetalen kan verhogen.

Afname van de productie van edelmetalen verhoogt prijzen bij xgoud

Bij het bepalen van de edelmetalen koersen bij xgoud wordt ook rekening gehouden met de aanbodzijde van de markt. De productie van goud en andere edelmetalen is de afgelopen jaren afgenomen, waardoor de kosten van de productie zijn gestegen. Dit kan leiden tot hogere prijzen voor edelmetalen en tot een grotere vraag naar recycling van gebruikte metalen.

Tot slot is het belangrijk op te merken dat de edelmetalen koersen bij xgoud kunnen fluctueren op basis van verschillende factoren en dat investeren in edelmetalen risico’s met zich meebrengt.

edelmetaal koersen

XGOUD | Inkoop Edelmetalen – Edelstenen – Horloges
4.9 van 5 op basis van 1348 beoordelingen

Edelmetaal koersenGOUD - ZILVER - PLATINA - PALLADIUM

Datum:
Tijd:

Goudkoers

goudkoers

Zilverkoers

zilverkoers

Palladiumkoers

palladiumkoers

Platinakoers

platinakoers

Wanneer komt het u het beste uit? Plan zelf uw afspraak in voor een persoonlijk gesprek met uw XGOUD - expert.

Goud
Troy ounce Gram
€2213.15 €71.15
-0.164%-€0.1168
Zilver
Troy ounce Gram
€26.03 €0.84
-0.388%-€0.0032
Platina
Troy ounce Gram
€870.02 €27.97
-0.055%-€0.0154
Palladium
Troy ounce Gram
€950.63 €30.56
-0.037%-€0.0113
Bel ons