Actuele zilverprijs vandaag: € 863 per kilo / € 0,86 per gram

Datum:
Tijd:

Actuele inkoopprijs zilver

Zilver werd vroeger ‘het goud van de kleine man’ genoemd. In het verleden werd met zilverlingen betaald, voor zilveren sieraden werd gespaard evenals voor zilveren munten die later aan de kinderen konden worden geschonken. Bent u benieuwd naar de actuele waarde van uw zilveren sieraden, zilveren baren, zilveren bestek of zilveren munten? Laat uw zilver taxeren bij XGOUD Tilburg. Onze taxateurs hanteren de meest actuele prijzen  voor edelmetalen, gebaseerd op de actuele koersen voor edelmetalen. U krijgt een vrijblijvende offerte en natuurlijk de tijd om deze te vergelijken met andere aanbieders. Wij garanderen het hoogste bod.

Zilverprijs nu

De inkoopprijs van zilver is, net als goud en andere edelmetalen, afhankelijk van vraag en aanbod. Als het minder goed met de economie gaat en er op politiek vlak strubbelingen zijn, zie je dat de prijzen van onedele metalen als koper en zink dalen. De industrie krimpt, dus de vraag ook. Daarentegen stijgt de vraag naar edelmetalen. Zo stijgt de vraag naar zilver in de elektronische industrie, omdat steeds meer mensen behoefte hebben aan computers, zonnepanelen, tablets en telefoons. De vraag is vooral groot te noemen in China en Japan, waar veel elektronica geproduceerd worden. Zilver wordt ook steeds vaker toegepast in de medicinale wereld, waar zilver onder andere infecties kan tegengaan. De inkoopprijs gaat hand in hand met de vraag.

zilverprijs

XGOUD | Edelmetalen – Edelstenen – Horloges
4.9 van 5 op basis van 1348 beoordelingen

Aarzel niet om ons te bellen voor meer informatie of advies.

zp13

Zilverprijs: Verwachting toekomst

De inkoopprijzen van edelmetalen stijgen op de internationale handelsmarkten aangezien de rente op spaargeld niet (echt) rendabel meer is, de beurs in malaise verkeert, het vertrouwen in het huidige monetaire stelsel afneemt (met als effect de toename in Bitcoin-investeerders bijvoorbeeld), de handelsoorlog tussen China en Amerika en meerdere factoren. Beleggers willen hun risico’s afdekken en investeren in edelmetalen als zilver. Daarnaast zal de vraag toe blijven nemen in de technische industrie, vanwege de groeiende behoefte aan producten als zonnepanelen en telefoons. De schaarste neemt ook toe, wat de prijs ook omhoog krikt. Bezit u zilveren sieraden, zilveren baren, zilveren bestek of zilveren munten? Is het zilver beschadigd of een zilveren bestekset niet compleet, geen probleem. Aangezien zilver wordt omgesmolten, is de waarde van zowel beschadigd als intact gelijk. Klopt gerust aan bij XGOUD en onze experts voorzien u van het juiste advies, een professionele taxatie en de hoogste prijs voor uw zilver.

Oontwikkling van de zilverprijs ( 2005 - 2023 )

Tussen 2005 en 2023 onderging de zilverprijs aanzienlijke schommelingen. Aanvankelijk rond € 5 per troy ounce, steeg de prijs gestaag tot een hoogtepunt van € 40 in 2011, gedreven door industriële en beleggersvraag. Na een neerwaartse correctie stabiliseerde de prijs zich op € 15-€ 20, maar in 2020 steeg deze opnieuw naar € 30 vanwege wereldwijde onzekerheid. Sindsdien vertoont zilver volatiliteit door economische omstandigheden en geopolitieke factoren. De prijsfluctuaties weerspiegelen de complexiteit van edelmetalen als reactie op mondiale gebeurtenissen, waardoor zilver zowel een waardeopslag als een indicator voor marktdynamiek blijft.

Prijzen voor goud - platina - palladium

Goudprijs

Kijk hier de goudprijzen. Altijd actueel en op koers. Goudbaren of gouden munten of eenvoudig goud. Alle prijzen zijn hier.

ghp13

Platinaprijs

Kijk hier de platinaprijzen. Altijd actueel en op koers. Platinabaren of platina munten of eenvoudig platina. Alle prijzen zijn hier

platinaprijs

Palladiumprijs

Kijk hier de palladiumprijzen. Altijd actueel en op koers. Palladium baren of palladium munten of eenvoudig palladium. Alle prijzen zijn hier

plprijs12

Afspraak maken

Bepaal zelf wanneer het u uitkomt en maak een afspraak voor een gesprek met een expert van XGOUD.

Goud
Troy ounce Gram
€2213.15 €71.15
-0.164%-€0.1168
Zilver
Troy ounce Gram
€26.03 €0.84
-0.388%-€0.0032
Platina
Troy ounce Gram
€870.02 €27.97
-0.055%-€0.0154
Palladium
Troy ounce Gram
€950.63 €30.56
-0.037%-€0.0113
Bel ons