Citizen

Citizen is een Japanse horlogefabrikant die wereldwijd bekend staat om zijn hoge kwaliteit, innovatieve technologieën en duurzame ontwerpen. Het bedrijf is opgericht in 1918 en heeft sindsdien een sterke reputatie opgebouwd als producent van kwaliteitshorloges. In deze tekst zullen we dieper ingaan op de geschiedenis, innovaties, collecties en partnerships van Citizen.

citizen

Geschiedenis van Citizen

Citizen is opgericht in 1918 in Tokio, Japan. Het bedrijf begon als producent van horlogeonderdelen en breidde later uit naar het produceren van complete horloges. In de jaren ’30 van de vorige eeuw begon Citizen met de productie van zakhorloges en in de jaren ’50 werd het bedrijf een van de eerste horlogemerken die quartz-horloges produceerde. In de jaren ’70 introduceerde Citizen het eerste zonne-energie horloge, de Eco-Drive, wat nog steeds een van de meest populaire modellen van het merk is.

Innovaties van Citizen

Citizen staat bekend om zijn innovatieve technologieën en heeft door de jaren heen verschillende uitvindingen op zijn naam staan. Zo was Citizen een van de eerste horlogemerken die quartz-horloges produceerde en introduceerde het bedrijf in 1976 het eerste LCD-horloge. Het meest bekende model van Citizen is de Eco-Drive, een horloge dat wordt aangedreven door lichtenergie en geen batterij nodig heeft. Citizen heeft ook de technologie voor radiogestuurde horloges ontwikkeld, die automatisch de tijd aanpassen aan de lokale tijdzone.

Collecties van Citizen

Citizen heeft een breed scala aan horlogecollecties, waaronder de Promaster, de Eco-Drive, de Satellite Wave, de Signature en de Elegant. De Promaster-collectie is gericht op horloges voor avonturiers en sportliefhebbers, terwijl de Eco-Drive-collectie staat voor duurzaamheid en energie-efficiëntie. De Satellite Wave-collectie maakt gebruik van GPS-technologie en de Signature-collectie biedt stijlvolle en elegante horloges voor dagelijks gebruik. De Elegant-collectie is gericht op horloges voor formele gelegenheden en biedt luxe en verfijnde ontwerpen.

Citizen als sponsor en partner

Citizen is al jarenlang een sponsor en partner van verschillende sportteams en -evenementen. Zo is Citizen sinds 1992 de officiële tijdwaarnemer van de US Open Tennis Championships en is het bedrijf ook de officiële tijdwaarnemer van het FIFA Wereldkampioenschap Voetbal. Citizen is ook een sponsor van het Japanse nationale voetbalteam en is betrokken bij verschillende andere sportevenementen en -teams over de hele wereld.

Enkele populaire horlogemodellen van Citizen en hun eigenschappen:

Model Eigenschappen
Eco-Drive Licht aangedreven uurwerk, geen batterijen nodig, datumweergave, lichtgevende wijzers en uurmarkeringen, waterbestendigheid tot 100 meter, gangreserve van 6 maanden.
Promaster Diver Automatisch uurwerk, waterbestendigheid tot 200 meter, draaibare lunette, datumweergave, lichtgevende wijzers en uurmarkeringen, saffierglas, anti-reflecterende coating.
Chandler Quartz uurwerk, waterbestendigheid tot 100 meter, datumweergave, lichtgevende wijzers en uurmarkeringen, saffierglas met anti-reflecterende coating.
Satellite Wave Quartz uurwerk, GPS-tijdsynchronisatie, wereldtijdweergave, waterbestendigheid tot 100 meter, lichtgevende wijzers en uurmarkeringen, datumweergave, gangreserve van 9 maanden.
Stiletto Eco-Drive uurwerk, ultra-dun ontwerp, saffierglas, waterbestendigheid tot 30 meter, lichtgevende wijzers en uurmarkeringen, gangreserve van 6 maanden.
Goud
Troy ounce Gram
€2167.42 €69.68
+0.158%+€0.1100
Zilver
Troy ounce Gram
€27.38 €0.88
+0.175%+€0.0015
Platina
Troy ounce Gram
€903.78 €29.06
+0.168%+€0.0489
Palladium
Troy ounce Gram
€823.29 €26.47
+0.153%+€0.0406
Bel ons