Jaeger LeCoultre

Jaeger LeCoultre is een luxe horlogemerk dat in 1833 werd opgericht door Antoine LeCoultre. Het merk is gevestigd in Le Sentier, Zwitserland, en staat bekend om zijn precisie en vakmanschap.

jaeger lecoultre

De iconische horloges van Jaeger LeCoultre

Een van de meest iconische horloges van Jaeger LeCoultre is de Reverso. Dit horloge werd in 1931 ontworpen en is nog steeds een van de meest herkenbare horloges ter wereld. Het unieke ontwerp maakt het mogelijk om het horloge om te draaien, waardoor het uurwerk beschermd wordt. Andere populaire horloges van Jaeger LeCoultre zijn onder meer de Master Control, de Duomètre en de Polaris.

Innovatie bij Jaeger LeCoultre

Jaeger LeCoultre staat bekend om zijn innovatie en technische precisie. Het merk heeft vele patenten en uitvindingen op zijn naam staan, waaronder de atmosklok, een klok die wordt aangedreven door kleine veranderingen in de temperatuur, en de Dual-Wing, een uurwerk met twee afzonderlijke veertonnen.

Jaeger LeCoultre en de filmindustrie

Jaeger LeCoultre heeft een sterke band met de filmindustrie. Het merk heeft samengewerkt met vele bekende filmmakers en heeft horloges geleverd voor films als James Bond, Batman en Mission Impossible. Het merk heeft ook zijn eigen filmprijs, de Glory to the Filmmaker Award, die wordt uitgereikt tijdens het Filmfestival van Venetië.

Het belang van vakmanschap bij Jaeger LeCoultre

Jaeger LeCoultre hecht veel waarde aan vakmanschap en traditioneel handwerk. Het merk heeft zijn eigen horlogemakersschool, de Ecole Technique de la Vallée de Joux, waar toekomstige horlogemakers worden opgeleid. Het merk gebruikt ook vaak oude technieken, zoals guillocheren en emailleerwerk, om unieke en prachtige horloges te creëren. Het vakmanschap van Jaeger LeCoultre zorgt ervoor dat elk horloge dat het merk produceert, een uniek en waardevol stuk is.

Enkele populaire horlogemodellen van Jaeger LeCoultre en hun eigenschappen

Model Eigenschappen
Reverso Handmatig opwindbaar of automatisch uurwerk, omkeerbare kast, verkrijgbaar in verschillende maten, materialen en stijlen, zoals staal, goud, diamanten en complicaties zoals een tourbillon en chronograaf
Master Automatisch uurwerk, diameter van 38 mm tot 40 mm, saffierglas, verkrijgbaar in verschillende materialen zoals staal, goud en platina, en complicaties zoals een moonphase, chronograaf en eeuwigdurende kalender
Polaris Automatisch uurwerk, diameter van 41 mm tot 42 mm, waterdicht tot 200 meter, saffierglas, verkrijgbaar in verschillende materialen zoals staal, goud en titanium, en complicaties zoals een worldtimer en chronograaf
Duomètre Handmatig opwindbaar uurwerk met een dubbel mechanisme voor het meten van verschillende functies
Goud
Troy ounce Gram
€2164.96 €69.61
+0.029%+€0.0203
Zilver
Troy ounce Gram
€29.65 €0.95
+0.180%+€0.0017
Platina
Troy ounce Gram
€961.20 €30.90
-0.129%-€0.0399
Palladium
Troy ounce Gram
€886.65 €28.51
+0.018%+€0.0051
Bel ons