Roségoud

Roségoud is een populaire keuze geworden voor sieradenliefhebbers vanwege zijn unieke kleur en elegantie. Het wordt steeds populairder als een alternatief voor traditioneel geel of witgoud.

roségoud

Eigenschappen van Roségoud

Roségoud is een legering van goud, koper en soms zilver. Het koper in de legering is verantwoordelijk voor de roze kleur, terwijl het goud de sterkte en duurzaamheid van het metaal biedt. De kleur kan variëren van lichtroze tot diep rood, afhankelijk van de hoeveelheid koper in de legering. Het is belangrijk op te merken dat roségoud niet een officiële legering is en dat de samenstelling van de legering kan verschillen tussen fabrikanten.

Keurmerken voor Roségoud

Wanneer u roségouden sieraden koopt, is het belangrijk om te zoeken naar een keurmerk. Het meest voorkomende keurmerk voor goud is de karaatmarkering. Karaat staat voor de hoeveelheid zuiver goud in een legering. Roségoud kan verschillende karaatmarkeringen hebben, waaronder 14k, 18k en 24k.

Sieraden van Roségoud

Roségouden sieraden zijn verkrijgbaar in een breed scala aan stijlen en ontwerpen, van eenvoudige ringen tot prachtige halskettingen en armbanden. Roségouden sieraden hebben een tijdloze elegantie die perfect past bij zowel formele als informele gelegenheden. Het is ook een populaire keuze voor verlovingsringen en trouwringen vanwege de romantische en vrouwelijke uitstraling.

Onderhoud van Roségoud

Roségouden sieraden vereisen hetzelfde onderhoud als andere gouden sieraden. Ze moeten regelmatig worden gereinigd met een zachte doek en af en toe worden gepolijst om de glans te behouden. Vermijd het dragen van roségouden sieraden bij activiteiten zoals sporten of tuinieren om krassen en beschadigingen te voorkomen.

Eigenschappen van Roségoud

Eigenschap Omschrijving
Kleur Roze tot roodachtig
Samenstelling Goudlegering met koper en soms zilver
Hardheid 2,5 – 4 op de schaal van Mohs
Dichtheid 12 – 15 g/cm³
Smeltpunt 1.064 – 1.204 °C
Corrosiebestendigheid Goed
Allergische reacties Kan een allergische reactie veroorzaken bij sommige mensen
Onderhoud Regelmatig polijsten en reinigen aanbevolen
Goud
Troy ounce Gram
€2164.96 €69.61
+0.029%+€0.0203
Zilver
Troy ounce Gram
€29.65 €0.95
+0.180%+€0.0017
Platina
Troy ounce Gram
€961.20 €30.90
-0.129%-€0.0399
Palladium
Troy ounce Gram
€886.65 €28.51
+0.018%+€0.0051
Bel ons