U wilt goud verkopen? Kom dan na XGOUD. Beste goudprijzen sinds 1992Laat uw goud door XGOUD Tilburg taxeren en krijg het hoogste bod

Bij XGOUD kunt u gemakkelijk en veilig uw goud verkopen. Met slechts enkele stappen kunt u uw goud omzetten in contant geld. Het enige wat u hoeft te doen is uw goud naar ons op te sturen en wij doen de rest. Wij bieden de hoogste prijs voor uw goud en zorgen voor een snelle en betrouwbare afhandeling van de transactie.

Goud verkopen? Kies voor XGOUD en krijg de beste deal.

Goud wordt geassocieerd met rijkdom, status, waarde en karaten. Veel mensen hebben wel iets van goud in huis of als sieraad. Maar is het goud wel echt? Hoe zuiver is het? En wat kun je ervoor krijgen als je het verkoopt? Ga voor een eerlijke taxatie en het hoogste bod. Hoe? Bezoek XGOUD in Tilburg.

Verkoop uw goud veilig en gemakkelijk bij XGOUD

Met het blote oog is het lastig om echt goud van imitatiegoud te onderscheiden. Toch is het vrij eenvoudig.

  • Schoonmaakdoekje: als je goed poetst, kan bij imitatiegoud het laklaagje loslaten.
  • Magneet: goud wordt niet/amper aangetrokken door een magneet.
  • Kleur: is de kleur erg gelig, dan kan het eerder imitatiegoud zijn.
  • Schoonmaakmiddelen: in een schoonmaakbadje voor gouden voorwerpen zal imitatiegoud op den duur gaan oxideren.
  • Sporen en slijtplekken: goud laat nooit sporen na en bevat geen slijtplekken.
  • Keur- of waarborgmerk: zie je altijd bij echt goud.

Betrouwbare service voor het verkopen van uw goud bij XGOUD

U kunt bij ons terecht met alle soorten en vormen van goud. Bezit u gouden sieraden, goudbaren, gouden tanden, oud goud of gouden munten? XGOUD stelt een prijs vast op basis van de goudkwaliteit. Hoe zuiverder het goud, hoe hoger de waarde. Goud wordt in veel landen gewonnen, waaronder landen in Afrika, het Verre Oosten, Oceanië en Zuid-Amerika. De kwaliteit van goud verschilt daarom.
Karaat geeft aan uit hoeveel fijngoud (puur goud) het voorwerp bevat. Zo bestaat een gouden voorwerp van 8 karaat uit 33,3 procent zuiver goud en staat 22 karaat voor 91,6 procent zuiverheid. In Nederland wordt goud vanaf 14 karaat verkocht, omdat lagere karaten hier niet onder de noemer ‘goud’ mogen vallen. 24 karaat is (op een miniem duizendste percentage na vanwege onlosmakelijke restmetalen) puur goud. Omdat puur goud (fijngoud) zacht en buigzaam is, wordt het doorgaans in sieraden gemengd met een ander (edel)metaal. Dit wordt een metaallegering genoemd. Hierdoor wordt het materiaal minder zacht en is er de mogelijkheid om de kleur te bewerken. De kwaliteit van een sieraad of ornament is dan ook sterk afhankelijk van de manier van bewerking. Een erkend taxateur is in staat de juiste kwaliteit te bepalen.

Ontvang de beste prijs voor uw goud bij XGOUD

Goud is net als platina een edelmetaal dat mengbaar is met andere metalen. Op deze manier krijg je verschillende kleuren goud:

  • Witgoud: goud gemixt met zilver, nikkel of palladium.
  • Roségoud: een legering van goud en koper.
  • Geelgoud: goud gemengd met een legering van koper en zink.

Vertrouw op XGOUD voor een eerlijke prijs voor uw goud

U kunt bij ons kantoor in Tilburg terecht met vragen rondom alles wat met goud en andere edelmetalen, sieraden en edelstenen te maken heeft. Ook op deze website en via sociale media worden actuele gebeurtenissen, achtergronden en wetenswaardigheden gepubliceerd. Wij delen graag informatie en kennis. U verdient immers een eerlijke prijs voor uw goud.

Maak geld van uw goud met XGOUD's snelle service

XGOUD Tilburg heeft als familiebedrijf al meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van goud.  Onze experts maken gebruik van openbare calculators die direct de actuele prijs tonen per karaat. Voor de bepaling van de inkoopprijs maken we een gedegen vaststelling van de kwaliteit. Wij beloven u geen koeien met gouden horens en vissen niet met een gouden hengel. We leggen juist alles op een goudschaaltje, voorzien u van het juiste advies en bieden u gegarandeerd de hoogste prijs. De besparing op onze overheadkosten investeren we namelijk in onze klanten. U ontvangt van ons een vrijblijvende offerte met een bod dat u kunt vergelijken met de prijzen die u bij andere goudwisselkantoren worden geboden. Wedden dat we u terugzien in Tilburg?
Wij betalen u contant uit of kunnen het geld rechtstreeks op uw rekening storten. Gaat u liever niet over straat met uw goud? Neem contact met ons op en wij ontmoeten u graag ergens op locatie.

goud verkopen

XGOUD | Inkoop Edelmetalen – Edelstenen – Horloges
4.9 van 5 op basis van 1348 beoordelingen

Oudgoud verkopenBeste prijzen voor oudgoud

Oud goud is echter een term die veelal wordt gebruikt om te verwijzen naar gouden sieraden. Vroeger genoten gouden sieraden de voorkeur boven elk ander edelmetaal.

oudgoud verkopen

Goudbaren verkopenHier de prijzen

Wij stellen onze prijs voor uw goudbaren, goudstaven of broodjes goud op basis van de zuiverheidsgraad van het goud.

goudbaren verkopen

Gouden munten verkopenAlle munten prijzen op XGOUD.NL

Gouden munten zijn zeldzaam en worden alleen nog geslagen als munt voor pure verzamelaars. Dat maakt dat de gouden munten waarde zo hoog is. XGOUD doet ook aan gouden munten inkoop.

gouden munten verkopen

Gouden sieraden verkopenWij kopen uw gouden sieraden

Aan gouden sieraden hangt bijna altijd een emotionele waarde. Gouden sieraden verkopen is voor veel mensen, daarom, een stap die ze niet lichtzinnig nemen.

gouden sieraden verkopen

Tandgoud verkopenGouden tanden of kronen, of gouden elementen uit bruggen

Bent u tandarts of tandheelkundige, of bent u een patiënt met een gouden tand die u binnenkort wilt laten verwijderen? Kom dan een langs bij XGOUD.

tandgoud verkopen

Wanneer komt het u het beste uit? Plan zelf uw afspraak in voor een persoonlijk gesprek met uw XGOUD - expert.

Goud
Troy ounce Gram
€1819.76 €58.51
-0.128%-€0.0750
Zilver
Troy ounce Gram
€21.50 €0.69
+0.081%+€0.0006
Platina
Troy ounce Gram
€892.78 €28.70
+0.089%+€0.0256
Palladium
Troy ounce Gram
€1307.62 €42.04
-0.056%-€0.0234
AFSPRAAK PLANNEN