WerkwijzeSTAP VOOR STAP NAAR HET HOOGSTE BOD

ONDERZOEK EN AANBOD GRATISADVIES - TAXATIE - INKOOP | XGOUD

U hebt sieraden, munten, diamanten of een luxehorloge. U overweegt om uw kostbaarheden te laten taxeren voor de verzekering. Of u wilt ze verkopen voor een eerlijk bod. Iedere inkoper van edelmetalen, edelstenen en sieraden zegt transparant te zijn. En discreet. Maar tussen iets zeggen en de waarheid zit helaas vaak een groot verschil. Daarom zetten wij hier onze werkwijze uiteen. Daarnaast bent u uiteraard welkom op ons kantoor, zodat u met eigen ogen kunt zien dat wij transparant en discreet te werk gaan. En de hoogste prijs bieden. Wist u dat ons advies, onderzoek en aanbod gratis zijn, ook als u ons aanbod niet accepteert? Met dit principe bewijzen wij u onze competentie en een maximale klantenservice.

< terug

XGOUD | Inkoop & Verkoop

4.9 van 5 op basis van 1348 beoordelingen

DE VIJF STAPPEN BIJ VERKOPEN VAN SIERADENADVIES - TAXATIE - INKOOP | XGOUD

Voordat u een afspraak maakt, is het verstandig om alvast zelf een onderzoekje te doen.
Hebt u een gouden of zilveren munt? Laat deze op tafel vallen. Doe dat ook met een normale munt. De gouden/zilveren munt zal een hogere klank hebben en een normale munt een doffe klank. Goud en zilver hebben namelijk een hoge dichtheid. Een zilveren muntstuk zal daarnaast niet echt aangetrokken worden door een magneet, terwijl dat bij munten van nikkel wel het geval is.
Goud en zilver worden als sieraad altijd met andere metalen vermengd, omdat ze van origine nogal zacht en buigzaam zijn. Een metalen ring kan ook zomaar verzilverd zijn of verguld.
Sieraden die uit 14 karaat goud of meer bestaan, hebben een keurteken. Deze keurmerken worden toegekend door Edelmetaal Waarborg Nederland of WaarborgHolland. Sieraden zonder stempel bestaan weliswaar uit goud, maar bevatten vaak minder dan 14 karaat aan puur goud. In Nederland wordt daar geen keurmerk aan toegekend, in landen als Frankrijk en Duitsland daarentegen wel. Het kan ook zijn dat het keurteken vanwege ouderdom/gebruik is weggesleten en het sieraad wel degelijk uit 14 karaat goud of meer bestaat. Ook zilver kent keurtekens. Er zijn verschillende soorten keurtekens. Hieronder de keurtekens die het gehalte aangeven:

GOUD
24 karaat (99,9 procent) = 999
22 karaat (91,6 procent)       = 916
20 karaat (83,3 procent)       = 833
18 karaat (75,0 procent)       = 750
14 karaat (58,5 procent)       = 585
9 karaat (37,5 procent)       = 375
8 karaat (33,3 procent)       = 333

ZILVER
92,5 procent   = 925
83,5 procent   = 835
80 procent      = 800

PLATINA
Wanneer er minimaal 95 procent puur platina in een sieraad verwerkt is, krijgt dit in Nederland het keurmerk 950. Lagere gehalten noemt men, net zoals bij andere edelmetalen, BNW (Beneden Wettelijk Gehalte). Ook kun je merkjes als ‘PLAT’ of ‘PLATINUM’ tegenkomen. Deze merktekens komen waarschijnlijk uit Engeland, waar voor 1973 veel antieke sieraden bestonden uit 90 of 85 procent platina.

EDELSTENEN
Of edelstenen echt of nep zijn, is moeilijker in te schatten. U kunt een edelsteen vergelijken met glas en plastic. Glas is sneller warm dan een edelsteen. Plastic voelt veel lichter aan. Bubbeltjes aan de binnenkant of naden aan de buitenkant wijzen vaak op glas. Verwar deze oneffenheden niet met insluitsels (stukjes ander materiaal die in de steen zijn ‘gegroeid’). Deze zijn vaak van gasvormig, vloeibaar of van vast materiaal.

ALVAST EEN INDICATIE VAN DE WAARDE
Met onze calculators kunt u alvast een indicatie krijgen van de waarde van uw edelmetalen als goud, zilver, palladium en platina. De waarde is afhankelijk van de koersen die continu veranderen. De calculators zijn gebaseerd op de actuele prijzen voor edelmetalen. Ook kunt u alvast met behulp van onze diamantcalculator een idee krijgen van de waarde van uw diamant.

U hebt, als u stap 1 heeft uitgevoerd, een idee van wat uw sieraad, edelmetaal of edelsteen waard is. Om de precieze waarde te bepalen, maakt u een afspraak me een erkend taxateur.
Sieraden bestaan doorgaans uit legeringen van meerdere (edel)metalen. Is de stempel van het gehalte goed zichtbaar? Is er sprake van een edelsmidstempel of een stempel die in het buitenland is aangebracht? Wat is de stijl, het materiaal en het gewicht? Welke technieken zijn gebruikt en uit welke tijd komt het voorwerp? Onze taxateurs hebben de benodigde ervaring en papieren om dit kundig te onderzoeken.
Edelstenen dienen goed onderzocht te worden op het gebied van de 4 c’s: clarity, cut, colour en carat. Dit, om vast te stellen of de edelsteen nep of echt is. Maar ook hangt de waarde af van de slijpkwaliteit, de manier van slijpen, de helderheid, de kleur en het gewicht. XGOUD is ook jarenlang diamantexpert en beschikt over de juiste middelen om een gedegen onderzoek te plegen.
Als u niet met uw kostbaarheden over straat wilt gaan, kunnen we de mogelijkheden bekijken om op uw gewenste locatie uw edelmetalen, edelstenen of sieraden te waarderen.

Onze taxateur bevestigt de waarde van uw edelsteen, edelmetaal of sieraad voor u. U kunt rekenen op een eerlijke bepaling. Onze taxateurs zijn erkend. Daarnaast heeft XGOUD jarenlange ervaring op het gebied van de taxatie en inkoop van goud, zilver, platina, palladium, diamanten, robijnen, saffieren, smaragden en exclusieve horloges. Voor het laten taxeren van uw sieraden, edelmetalen of edelstenen is legitimatie niet verplicht. De expert onderzoekt uw kostbaarheid in uw aanwezigheid en met 100 procent discretie. De taxatie en het onderzoek zijn kosteloos. Daarnaast adviseren we u over de prijs en eventuele verwachtingen.

U krijgt een eerlijk bod op basis van de actuele waarde. U ontvangt een vrijblijvende offerte waarop de waarde van uw eigendom nauwkeurig is vermeld. Deze offerte kunt u vergelijken met de offertes van andere inkopers van edelmetalen en edelstenen. Door onder andere te besparen op onze overheadkosten, kunnen we u een hoge prijs bieden. U bepaalt uiteindelijk waar u uw kostbaarheden wilt verkopen.

Besluit u uw edelstenen of edelmetalen aan XGOUD te verkopen, dan verzoeken wij u uw identiteitspapieren mee te nemen en eventueel de officiële documenten en accessoires. We betalen ter plekke uit of storten het bedrag direct op uw bankrekening. Uiteraard met 100 procent discretie.

TAXATIERAPPORT VERZEKERINGTAXATIERAPPORTEN | XGOUD

Het kan natuurlijk ook zijn dat u uw sieraden niet wilt verkopen. Dan is het verstandig om ze te verzekeren tegen diefstal of schade. Een inboedelverzekering zal een maximumbedrag uitkeren voor uw sieraden, doorgaans maximaal 2500 euro. U kunt dan het risico lopen dat uw kostbaarheden zijn onderverzekerd. Bovendien zijn de sieraden, edelmetalen en edelstenen dan niet verzekerd voor bepaalde zaken die zijn uitgesloten, zoals gebruikssporen, schade door slijtage of schade als gevolg van een conflictrisico, zoals een aardbeving of oorlogsgeweld.
Daarom bestaat er ook een kostbaarhedenverzekering. Dat is een extra uitbreiding op de inboedelverzekering. Uw sieraden en zijn dan ook verzekerd tegen schade, verlies en diefstal. Met een dekking buitenshuis. En voor een hoger bedrag. De verzekeringsmaatschappij zal u daarom vragen om een taxatierapport. Een bijkomend voordeel van een taxatierapport is dat wanneer u uw spullen zou verliezen, de waarde is vastgelegd en er geen discussie kan ontstaan over hoeveel uw kostbaarheden waard zijn.
Bij XGOUD maken we al jarenlang taxatierapporten in opdracht van particulieren en verzekeringsmaatschappijen.
Houd wel in de gaten dat de waarde van uw sieraden na verloop van tijd kan dalen of stijgen. Check regelmatig uw polis en de waarde van uw sieraden om niet het risico te lopen op onder- of oververzekering.

EERLIJKE EN CONCURRERENDE PRIJZENTAXATIE - ADVIES – INKOOP - TAXATIERAPPORTEN | XGOUD

XGOUD is al tientallen jaren expert op het gebied van advies, taxatie en inkoop van edelmetalen, edelstenen, sieraden en luxehorloges. Wij betalen eerlijke en concurrerende prijzen. We willen immers dat u tevreden bent. Net als onze andere klanten. Neem gerust contact met ons op als u vragen hebt.

Wanneer komt het u het beste uit? Plan zelf uw afspraak in voor een persoonlijk gesprek met uw XGOUD - expert.

Goud
Troy ounce Gram
€2164.32 €69.58
+0.025%+€0.0172
Zilver
Troy ounce Gram
€29.60 €0.95
+0.157%+€0.0015
Platina
Troy ounce Gram
€962.44 €30.94
+0.133%+€0.0412
Palladium
Troy ounce Gram
€886.49 €28.50
+0.502%+€0.1430
Bel ons