AmethistEen Betoverend Paarse Edelsteen

Amethist is een van de meest populaire edelstenen ter wereld, dankzij zijn prachtige paarse kleur en de vele spirituele en emotionele voordelen die het biedt. Het is een soort kwarts en wordt gevonden in vele delen van de wereld, waaronder Brazilië, Uruguay, Zambia en Madagaskar. In dit artikel gaan we dieper in op de fascinerende wereld van amethist.

amethist

De Betekenis van Amethist

Amethist heeft door de geschiedenis heen verschillende betekenissen gehad. In de Griekse mythologie was amethist een symbool van nuchterheid en bescherming tegen bedwelming. In de Middeleeuwen werd amethist gebruikt als een symbool van koninklijkheid en adel. Tegenwoordig wordt amethist vaak geassocieerd met spiritualiteit, innerlijke rust en harmonie.

De Voordelen van Amethist

Naast zijn prachtige uiterlijk biedt amethist ook vele voordelen voor lichaam en geest. Het wordt vaak gebruikt om stress en angst te verminderen, en om rust en kalmte te bevorderen. Amethist heeft ook een gunstig effect op de slaap, en kan helpen bij het verminderen van hoofdpijn en migraine. Bovendien wordt amethist vaak gebruikt als een hulpmiddel bij meditatie en spirituele praktijken.

De Verschillende Vormen van Amethist

Amethist is verkrijgbaar in vele verschillende vormen en maten, van kleine stukjes tot grote geodes en clusters. Het kan worden geslepen en gepolijst tot mooie juwelen, zoals ringen, oorbellen en hangers. Amethist wordt ook vaak gebruikt in decoratieve objecten, zoals boekensteunen, kandelaars en beeldjes.

Het Onderhoud van Amethist

Om de schoonheid en energie van amethist te behouden, is het belangrijk om het op de juiste manier te onderhouden. Amethist kan worden gereinigd met warm water en een mild reinigingsmiddel, maar het moet worden vermeden om het te onderwerpen aan hitte of zonlicht. Ook moet amethist worden beschermd tegen harde stoten of krassen, omdat het een relatief zachte steen is.

Chemische eigenschappen van amethist

Eigenschap Waarde / Beschrijving
Chemische formule SiO2
Molecuulgewicht 60,08 g/mol
Dichtheid 2,65 g/cm³
Smeltpunt > 1700 °C
Kookpunt Niet van toepassing, ontleedt voordat het kookt
Hardheid (Mohs-schaal) 7
Brekingsindex 1,544 – 1,553
Elektrische geleidbaarheid Isolator
Thermische geleidbaarheid 7,7 W/mK
Chemische stabiliteit Chemisch stabiel
Reactiviteit Reageert niet met zuren of basen bij normale temperaturen, maar kan worden aangetast door zuren bij verhoogde temperaturen
Goud
Troy ounce Gram
€2163.79 €69.57
-0.025%-€0.0172
Zilver
Troy ounce Gram
€29.55 €0.95
-0.139%-€0.0013
Platina
Troy ounce Gram
€961.16 €30.90
-0.119%-€0.0367
Palladium
Troy ounce Gram
€882.04 €28.36
-0.519%-€0.1473
Bel ons